Binnen kinderstudio De Blije Boefjes is een aparte massageruimte waarin ik ontspannen kindermassages geef aan kinderen in de leeftijd van 4 – 12 jaar. Bij kindermassage gaat het in tegenstelling tot volwassenen niet om het perfect manipuleren van de spieren maar om het leren omgaan met positieve aanraking van de huid. Door liefdevolle aanraking ontstaat meer bewustwording van het eigen lichaam waardoor kinderen beter in hun vel komen te zitten.

Kindermassage is het antwoord op overprikkeling, onrust en stress. Ieder kind heeft behoefte aan liefdevolle aanraking. Aanraking is een onmiskenbare sleutel tot de gezondheid. Het helpt kinderen om de indrukken van de dag te verwerken en los te laten. Zo komen ze tot rust en krijgen ze nieuwe energie. Door aanraking met aandacht komt het hormoon oxytocine vrij, de tegenhanger van het stresshormoon adrenaline, waardoor een kind zich ontspant en veilig voelt. Kinderen die regelmatig een kindermassage ontvangen zullen meer in balans zijn, zich beter kunnen concentreren en lekkerder in hun vel zitten.

Vooraf aan de kindermassage starten we met een kort gesprekje en een heelijk lavendel voetenbadje. Tijdens de kindermassage wordt aandacht gegeven aan het hoofd, de buik, de rug en de voeten. Ik masseer met mijn handen maar zet bij jonge kinderen soms ook spelenderwijs diverse massageattributen in. De kindermassage inclusief voetenbadje duurt in totaal circa 30 minuten.

Vind uw kind het spannend of liever een massage met kleding aan?

Het kan zijn dat uw kind het geen prettig idee vindt om de kleding uit te doen. De kleding mag tijdens de massage ook gewoon aan blijven. Een kindermassage kan ook prima over de kleding heen gegeven worden. Als ouder zit u op een stoel om de hoek in de naastgelegen ruimte (yoga zaal). De deur van de massage ruimte blijft altijd open zodat stemcontact met de ouder mogelijk is maar u als ouder geen afleidende factor bent tijdens de massage.